Recepten

Zelf pesto maken, pittige vegasnack

By september 26, 2020 juli 6th, 2021 No Comments
EEN LEKKERE, PITTIGE VEGETARISCHE SNACK

Zelfgemaakte pestowraps

Zelf pesto maken, met verse basilicum 

Pesto maken is niet moeilijk, heel erg lekker en net een tikkie gezonder. Basicilum is een heel gezond plantje! Het helpt bij pijnbestrijding, is ontstekingsremmend, het vermindert koorts en stress….nog even door gaan? Oh ja, het helpt ook tegen muggenbulten en als je je er een beetje mee insmeert…..vinden muggen je ook minder lekker.

Zo maak je het

1

Was de basilicum en verwijder de steeltjes.
2

Pers de knoflook fijn.
3

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Goed opletten, het gaat snel!
4

Rasp de parmezaanse kaas.
5

Meng de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
6

Giet langzaam de olijfolie erbij.
7

Doe als laatste het citroensap en het zout erbij.
8

smeer een wrap in met de pesto en leg er een blaadjes sla op.
9

Rol de wrap op en snijd in reepjes van ongeveer 3 centimeter. Je kunt de reepjes vastzetten met een prikker.

Ingrediënten

  • 60 gram basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook
  • ½ theelepel zout
  • 1 kneepje citroensap
  • 125 ml olijfolie
  • Een paar blaadjes sla
  • 3 Wraps