Recepten

Homemade Hummus

By april 10, 2020 juli 6th, 2021 No Comments
PLANTBASED RECEPTEN

Homemade hummus

Homemade hummus van Maaike

Deze homemade hummus werd door gemaakt door Maaike, deelneemster aan het Gouden Kans Project. Maaike verrast haar ouders met haar gezonde en plantaarde keuzes……en langzaam doen ze mee!

“Ik at vroeger qua groentes alleen worteltjes uit blik”, vertelde Maaike mij eens. Een ECHTE vleeseter, samen met haar vader. Maar Maaike eet inmiddels bijna helemaal plantaardig en haar vader die ooit zei: “Maaike, dat hou je niet langer dan een week vol”, eet inmiddels regelmatig vegetarisch mee.
 Inspireer jij anderen weleens met milieuvriendelijkere, plantaardige keuzes?

Zo maak je het

1

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine (bewaar er een paar voor de garnering).
2

Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer dit fijn.
3

Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuiger te maken en voeg (naar smaak) wat extra kruiden toe.
4

Doe de hummus in een schaaltje en leg de paar overgebleven kikkererwten erop. Besprenkel met olijfolie en een snufje paprikapoeder.
5

Serveer de hummus direct met wat (pita)brood of rauwkost.
6

Bewaar de hummus in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (ca 200 gram)
  • 1 grote knoflookteen
  • Het sap van 1/2 citroen
  • 1,5 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • Snuf komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf peper en zout