Homemade hummus van Maaike
Deze homemade hummus werd door gemaakt door Maaike, deelneemster aan het Gouden Kans Project. Maaike verrast haar ouders met haar gezonde en plantaarde keuzes……en langzaam doen ze mee!
“Ik at vroeger qua groentes alleen worteltjes uit blik”, vertelde Maaike mij eens. Een ECHTE vleeseter, samen met haar vader. Maar Maaike eet inmiddels bijna helemaal plantaardig en haar vader die ooit zei: “Maaike, dat hou je niet langer dan een week vol”, eet inmiddels regelmatig vegetarisch mee.
Inspireer jij anderen weleens met milieuvriendelijkere, plantaardige keuzes?
Zo maak je het
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (ca 200 gram)
- 1 grote knoflookteen
- Het sap van 1/2 citroen
- 1,5 eetlepel tahin (sesampasta)
- 1,5 eetlepel olijfolie
- Snuf komijn
- Snuf paprikapoeder
- Snuf peper en zout