GROENTEKAR

Groenten in een

nieuw jasje

KOKEN, RUIKEN

EN PROEVEN

Wat eten we vandaag? In onze wereld lijkt dat elke dag een vanzelfsprekende keuze, maar het is een keuze die minder vrijblijvend is dan het lijkt. Wat we eten, welke producten we aanschaffen, welke maaltijden we bereiden: het zijn allemaal kleine stukjes die horen bij het grote systeem waar we deel vanuit maken. Die ogenschijnlijk kleine keuzes hebben impact op het economisch en dus ook op het ecologisch systeem.

Een leerzame mobiele keuken

In en rondom de groentekar van Circus Circulair kun je samen koken, workshops volgen en/of een leefstijladvies krijgen. Producten in de kar zijn seizoensgebonden, lokaal en met liefde voor onze natuurlijke omgeving gemaakt. De Groentekar komt op locatie: op school, bij de bso, op de zaak, in het park, bij het bos, dat kan allemaal!

Live muziek

Het Circus Circulair reist graag rond met muziek. Op een speelse manier verbinden we muziek aan het thema. Pianist Michiel Hoogendijk (link), gitarist Martijn Sikkens en percussionist Alan Dos Santos maken een feestje van iedere inzet.

De Groentekar is onderdeel van Stichting de Groene Karavaan.

De Groentekar voor kinderen en jongeren

Je kunt in de Groentekar onder deskundige begeleiding van Hart op Groen aan de slag met eten en leren over de voedselketen. In de Groentekar kunnen ze ruiken, proeven, voelen en natuurlijk zelf iets bereiden. 

Gekoppeld aan de Groentekar is aansluitend educatief materiaal ontwikkeld in samenwerking met INHOLLAND. 

En wil je met de school of BSO stap voor stap gericht beleid ontwikkelen op duurzaamheid (in educatie, in keuzes die gemaakt worden) dan is een prachtig gekoppeld programma mogelijk.

De Groentekar voor bedrijven

Vitale werknemers zijn belangrijk. Ze zijn hét kapitaal van uw bedrijf. Een goede gezondheid van medewerkers is een basisvoorwaarde voor goed functioneren. Daarbij laten we graag een aarde achter die ook voor toekomstige generaties nog een fijne plek is om te leven. De juiste voedingskeuzes ondersteunen dat.

De Groentekar komt graag bij u op de zaak. De workshops in de kar worden uitgevoerd door Hart op Groen en door leefstijlcoach Krista Boots.

Bedrijfsworkshops met de groentekar

Haal meer energie uit je voeding

Inzicht in je voedingspatroon: welke voeding vreet energie en welke voeding zorgt ervoor dat je je fit en energiek voelt! Waar komt je voeding vandaan? Welke voedingskeuzes geven energie? In deze workshop besteden we daar volop aandacht aan.

Zet de lunch op Groen

Elke dag hetzelfde lunchen…daar horen vaak de bammetjes bij. Dat kan anders, met minder impact en zonder lunchdip. Tijdens deze workshop ga je samen allerlei verschillende lunches maken en natuurlijk

gezamenlijk lunchen! Na deze workshop zit je boordevol inspiratie voor een gezonde, duurzame en gemakkelijke lunch met veel groenten.

Meer lezen over onze programma’s voor bedrijven?

juli 20, 2021

Museum BroekerVeiling op Groen

oktober 29, 2020

Gronduitdag voor 17 scholen

augustus 27, 2020

Groentekar in een Groentemuseum

augustus 27, 2020

Groentekar zet de zomer op Groen bij SKOA

Afbeelding is eigendom van Hart op Groen

april 15, 2020

Jongeren van het Gouden Kans Project op pad met de Groentekar

oktober 3, 2019

Een feestdag in het Groen

De Groentekar inzetten?

De Groentekar is te boeken voor scholen, BSO’s, bibliotheken, gemeenten, bedrijven en evenementen

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.


    De Groentekar wordt mede mogelijk gemaakt door: