Gele bietensalade, kleurrijke vitamineboost
Gele bietjes, in een ‘gewone supermarkt’ vind je ze niet zo vaak. Maar ze groeien goed in Nederland en in de late zomer en herfst zijn ze volop verkrijgbaar bij biologische supermarkten. Gele bietjes smaken ietsje zoeter dan rode bietjes. Deze salade kan overigens ook heel goed met rode bietjes.
Kies vaker voor kleur!
Verschillende kleuren op je bord zorgen ervoor dat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo bevatten oranje groenten en fruit bètacaroteen, die de vorming van vrije radicalen tegengaan (boosdoeners die voor huidveroudering kunnen zorgen). Bietjes zitten vol vitamine C, Anti-oxidanten en kalium en kinderen vinden de gele biet ook vaak lekker!
Zo maak je het
Ingrediënten
- 200 gram biologische gele beetjes (voor 2 porties)
- 0,5 st ijsbergsla
- 200 gram tomaten
- 2 rode uitjes
- 1 avocado
- 50 gram zadenmix