Vegan courgettekoekjes met haverroomÂ
Deze koekjes kun je koud en warm eten. We maakten ze met edelgistvlokken, een geliefd plantaardig alternatief voor kaas, onder de veganisten. Tegenwoordig ook gewoon bij Albert Heijn verkrijgbaar. Als je geen haverroom kunt vinden, dan is ongezoete soja-yoghurt hier ook een prima alternatief.
Lekker bij de lunch maar ook bij een lichte avondmaaltijd met een lekkere soep en stokbrood. Eetsmakelijk!
Zo maak je het
Ingrediënten
- 450 gram courgette
- 90 gram volkoren meel
- 15 gram edelgist
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 teentjes knoflook
- 2 bosuitjes (beetje groen bewaren voor het serveren)
- 5 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel chilipoeder
- 120 gram haverfraiche of ongezoete soya yoghurt
- eetlepel citroensap